Selexion Clix

Selexion Clix is de nieuwe naam voor de 72 Action Shops die sinds 2005 bij de holding Euronics Belgium thuishoren. Achter de nieuwe naam schuilt tegelijkertijd ook een nieuwe strategie. Deze drong zich op omdat Action Shop met een ietwat ouderwets imago kampte.

Met Selexion Clix worden de vroegere Action Shops nieuw leven ingeblazen. Anders dan de meeste Action Shops die zich vooral specialiseerden in fototoestellen, breiden Selexion Clix-winkels het aanbod uit met Telecom- en Multimediaproducten. ‘Clix’ roept dan ook sterke connotaties op van fotografie, telecom en multimedia. De ideale Selexion Clix-verdeler neemt daarnaast ook MP3- en GPS-toestellen in het gamma op.


Selexion Clix blijft apart bestaan naast Selexion omdat er tussen beide winkels een groot verschil bestaat. Een Selexion Clix-winkel beslaat zo’n 100 à 150 vierkante meter. Dat is een pak kleiner dan de Selexion-verdeler die bovendien andere producten zoals o.a. flatscreens, hifi, groot en klein elektro aanbiedt op een oppervlakte van zo’n 800 vierkante meter kan aanbieden. Alles onder dezelfde Selexion-vlag brengen, zou voor de consument te verwarrend zijn precies omdat beide shops niet hetzelfde productengamma verkopen.

Met de nieuwe naam kan Selexion Clix evenwel bogen op de naambekendheid van Selexion. Beide merken mogen dan wel verschillen, zij versterken elkaar ook tegelijkertijd. In beide shops staan vakmannen paraat!

Bekijk de Selexion Clix website

 
print
Euronics 2014 Copyright. Alle rechten voorbehouden